רגע לפני שרוכשים חבילת סיבים אופטיים של בזק: מהו סיב אופטי? וכיצד הוא מאפשר חוויית גלישה מהירה?

מה לאופטיקה ולרשת האינטרנט? מה טעון שיפור באינטרנט מבוסס תשתית ישנה שאיננה סיבים? ואם האיצו ושיפרו את התשתית הישנה במשך שנים, אז למה לא ממשיכים פשוט לעשות זאת? במילים אחרות – האם אתם מבינים את השוני המהותי והעקרוני, שבזכותו כדאי לכם לרכוש דווקא חבילה מבוססת סיבים אופטיים? זו בהחלט החלטה טובה! אבל בואו נבין קצת יותר טוב למה.

 

המורכבות שמאחורי הפשטות

תקשורת האינטרנט משלבת שני היבטים משלימים ומנוגדים. מחד, מנקודת מבטכם כמי שמשתמשים בתשתית זו בפועל, הדברים פשוטים מאוד. כאשר הם עובדים כראוי (וכך צריך להיות, עם ספק תקשורת איכותי), אין כל צורך לחשוב על תשתית התקשורת, אתם פשוט גולשים באינטרנט. המבוגרים שביניכם אולי זוכרים את המודמים הישנים בעזרתם התחברנו בעבר, אך לא עוד. כיום, אנחנו מחוברים לאינטרנט באופן קבוע. מה שכן, מאחורי הקלעים, העניינים עדיין מורכבים מאוד! זו היא תשתית תקשורת עם רכיבים רבים בחומרה ובתוכנה, אשר שולחת מסרים, מקבלת תשובות, מבצעת ביקורות ובדיקות, פעילויות אבטחה ועוד. אבל לאחר ששכרתם תשתית אינטרנט והיא הופעלה, אתם יכולים לשכוח מזה לגמרי. לא משנה אם זו תשתית רגילה, או אופטית. אבל האם זה שכן משנה? כי מה שבכל זאת מוסיף להטריד פעמים רבות זו נקודה אחת כואבת – איטיות החיבור! מדוע זה קורה?

 

לא להיתקע בפקקים

כמו בתעבורה בכביש, בחיבור אינטרנט ישנה כמות נתונים שעוברת בפועל בתוך זמן נתון (קצב נתונים / Bit rate). זו מוגבלת, על ידי כמות הנתונים המרבית שניתן להעביר בזמן נתון (רוחב פס / Bandwidth), בדומה לרוחב הכביש. עד כאן, נשמע פשוט. הדרישות עולות עם השנים? אז בואו נרחיב את ה"כביש". אולי גם נעלה את רף המהירות המותרת. אלא שלא כל כך פשוט לקדם זאת עוד ועוד על בסיס התשתיות הישנות של האינטרנט. בדומה לכבישים בעולם הרכב, גם ערוצי התקשורת באינטרנט שונים זה מזה. חלקם מהירים יותר ואחרים פחות. למעשה, ישנה תמיד שרשרת נקודות שהתקשורת עוברת מאחת לשנייה, אשר אחת מהן עלולה להיות איטית במיוחד ולהוות "צוואר בקבוק" למערכת כולה. מקומית אצלכם, צווארי בקבוק עשויים להתרחש כאשר גולשים כמה אנשים במקביל על אותו חיבור. כך גם במקרים של גלישה באופן שמכביד על התעבורה (סטרימינג למשל או משחקי מחשב אונליין). ברשת הביתית האלחוטית, עשויים להיות מגוון התקני מחשוב שגולשים דרכה, כולל מוצרי בית חכם שעושים בה שימוש. לעתים יש שילובים שונים של הדברים. התוצאה – איטיות.

הכירו את הסיבים האופטיים

סיב אופטי הוא סיב תקשורת מעביר אור, אשר עשוי לרוב מזכוכית. יתרונו הבסיסי, הוא בכך שאור נע בקלות על פני מרחקים עצומים. זאת, בשונה מאותות חשמליים על כבלי נחושת, אשר סובלים מהאטה הדרגתית עם המרחק. לכן, כאשר מדובר בתשתית בטכנולוגיה מודרנית, היא מתבססת על סיבים אופטיים. כך מקבלים "כביש" מהיר ככל הניתן וזהו המפתח ליעילות המערכת כולה. ייתכן שתחוו "פקק" ב"רמזורים" ו"מחלפים", כגון הנתב שלכם, מערכות ה-Internet Service Provider או בחלקים בינלאומיים של הרשת. אך עם תשתית אופטית, תקבלו אינטרנט מהיר כמעט תמיד, כמעט עבור כל תסריט שימוש סביר. תוכלו להתרשם מהשוואת חבילות גלישה מבוססות סיבים אופטיים של בזק באתר SmartCut. חבילות אלה מאפשרות מהירות של עד 2.5 ג'יגה. בשילוב נתב מתקדם שהחברה מספקת, בתקן WiFi 6(AX), ניתן לגלוש כך בעד כ-128 מכשירים במקביל!

 

לסיכום

אין ספק – הגיע הזמן להתקדם ולחשוב סיבים אופטיים. כי זה לא העתיד! זה ההווה וזה עובד מצוין.

נגישות