כדאי להכיר: 4 סימנים שחוויתם רשלנות רפואית

רשלנות רפואית היא מונח המשמש לתיאור מצב רפואי שבמסגרתו רופא או צוות רפואי כמו למשל אחיות חורג  מסטנדרט הטיפול המקובל, מה שמוביל לנזקים למטופל. זה יכול לכלול מגוון רחב של מקרים כמו אבחון שגוי, שגיאות תרופתיות, אי השגת הסכמה מדעת ועוד. לרשלנות רפואית יש השלכות חמורות ואף מסכנות חיים לחולים, החל מפגיעה פיזית ועד למצוקה רגשית ואפילו כלכלית. אם אתם חושבים שגם אתם עונים על ההגדרה, להלן שלושה סימנים שכדאי להכיר.

רשלנות באבחון

אחד מהסימנים לרשלנות רפואית נובעים בעקבות רשלנות בעקבות אי קביעת אבחנה רפואית מדויקת. עולם הרפואה התקדם באופן משמעותי בעשור החולף, כאשר ישנן עשרות אם לא מאות בדיקות המתבצעות על ידי רופאים. אחת מהחובות הבולטות של רופאים היא לאבחן באופן ראוי ונכון את המטופל, לטובת קביעת מסגרת טיפול. יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון כי לא כל טעות באבחון עשויה להיות רשלנות, אלא רק אם ניתן יהיה להוכיח כי הרופא התרשל בתפקידו ובהתאם לכך לא העריך נכון את האבחנה באופן מוחשי. באתר הזה תוכלו למצוא מידע אודות רשלנות רפואית כמו במקרים מסוג זה, מתוך מטרה להעמיק את הידע ולהבין האם מקרה שבו הרופא לא אבחן עשוי להיכלל בתוך ההגדרה של רשלנות.

 טכניקת לידה לא נכונה

לבחירה בטכניקת לידה לא נכונה יכולה להיות השפעה משמעותית הן על הרך הנולד והן על האם. לדוגמה, אם יולדת עוברת בהתאם להחלטת הרופאים לידה נרתיקית כשהיא אינה מועמדת מתאימה, היא עלולה לחוות סיבוכים כמו קרע, שטפי דם או פגיעה בשרירי רצפת האגן. בעיות אלו עלולות להוביל לבעיות גופניות ארוכות טווח ועשויות לדרוש התערבויות כירורגיות. במקרים מסוימים, הילוד עלול להיות מושפע כתוצאה מלידה בטכניקה שגויה, כשהוא סובל מפציעות כמו פרע כתפיים. בחירה בטכניקה לא נכונה עשויה להיות רשלנות רפואית, בעקבות נזקים שנגרמו הן בעבור היולדת והן בעבור העובר, בעקבות החלטות שגויות של הצוות הרפואי שהתרשל בתפקידו.

 

 

אי הסכמה מדעת

הסכמה מדעת הוא היבט קריטי בטיפול רפואי המחייב את הרופאים והצוות רפואי לקבל את הסכמת המטופל לטיפול או הליך ספציפי לאחר שסיפקו מידע רלוונטי לגבי הסיכונים והחלופות של ההתערבות המוצעת. אי קבלת הסכמה מדעת לפני מתן טיפול יכולה להיחשב לרשלנות רפואית מכיוון שהיא פוגעת בזכותו של המטופל להגדרה עצמית ולאוטונומיה גופנית, בכפוף להתייעצות עם עורך דין המתמחה בתחום. אם לא הייתם מיודעים כראוי על הסיכונים והיתרונות של התערבות רפואית, ובעקבות כך סובלים מנזק או פציעה כתוצאה מכך, הגשת תביעה היא חיונית למיצוי זכויות.

מינון תרופתי שגוי

מתן תרופה שאינה במינון נכון יכול להיחשב לרשלנות רפואית מאחר שהיא מפרה את העיקרון הבסיסי של מתן סטנדרט טיפול בטוח ויעיל למטופל. מינון שגוי של תרופה עלול לגרום למגוון השלכות, לרבות תופעות לוואי חמורות, ואף פגיעה בבריאות המטופל. אם הרופא רושם תרופה שאינה במינון הנכון, אזי ניתן יהיה להגיש תביעה בעקבות נזקים שנגרמו בעקבות מינון לא נכון.

לסיכום

החלטה לגבי הגשה של תביעה בגין רשלנות רפואית צריכה להתבצע רק לאחר שהתיק נבדק על ידי עורך דין המתמחה בתחום, מתוך מטרה לבחון מקרים דומים ואת המקרה הפרטני שלכם, לטובת קבלת החלטה האם לגשת למהלך של תביעה. שימו לב כי ניתן לתבוע רק אם יש הוכחה לקשר סיבתי בין הטיפול לבין הנזק שנגרם, ובהתאם לחומרת הנזק לקבל פיצוי שעשוי להגיע גם למאות אלפי שקלים.

נגישות