קיבלתם טיפול לקוי? כדאי לפנות לעורך דין לרשלנות רפואית

עורך דין לרשלנות רפואית

אנשים נוטים לתפוס רופאים כאושיות מקצועיות. גם אם מטופלים נוטים לחפש חוות דעת שנייה, וגם אם לא תמיד ממהרים לקחת את המרשם, לאנשים כן יש כבוד רב למי שעוסק בתחום הרפואה – ישנה אמונה שלמה שהרופאים פועלים על מנת לסייע, ואף במיוחד בשנתיים האחרונות שבהן תחום הרפואה נחשב ללוחם הרואי מול מגפת הקורונה. עם זאת, אין להתעלם מהעובדה שגם רופאים הם אנשים שיכולים לבצע טעות בשיקול הדעת וגם רופאים עובדים תחת שחיקה – מקבלים אינספור מטופלים ביום. מכאן שאם עברתם טיפול רפואי שהוביל לנזק משמעותי, יש מקום לבחון האם מדובר ברשלנות רפואית.

עניין של הגדרה וסיטואציה

בהתאם להגדרה, רשלנות רפואית מתייחסת למצב שבו הטיפול הרפואי סטה מדרך ההתנהלות הסבירה שמצופה ממנו. אי לכך אין זה משנה אם עברתם ניתוח מורכב או הליך קוסמטי פשוט. כל עוד ההליך מתייחס לנזק שהיה ניתן למנוע לו רק היה מופעל שיקול דעת תקין, או אם נגרם נזק בשל הליך רפואי שלא הוענק לגביו סך המידע שהכרחי עבור קבלת החלטה שקולה, הרי שייתכן שעברתם רשלנות רפואית. מה זה אומר? אומנם את הנזק לא ניתן להחזיר, אף כן ניתן לנער את המערכת וכן ניתן לזכות בסכום פיצוי משמעותי. מכאן שיש להפנים שהמערכת המשפטית נוטה לפסוק לטובת נפגעי רשלנות רפואית, ויש להתחיל לברר מהם הסיכויים לנצח בתביעה. כיצד מבררים? ובכן כיוון שזהו תחום משפטי שמצריך איש מקצוע מומחה, עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית מהווה כתובת הכרחית.

חושבים לתבוע? מקבלים החלטה מושכלת!

רבים שעברו נזק רפואי נדרשים להתמודד בקשיי פרנסה, עם מגוון הוצאות לא מתוכננות וכדומה. מכאן שהמחשבה על הוצאות משפטיות לרוב מרתיעה וגורמת להתעלם מההזדמנות להגיש תביעה. פה ראוי לציין שלעומת מגוון תביעות אחרות, כאן ההימור הרבה יותר קטן וכמעט שלא קיים. מדוע? ובכן נכון שיש הוצאות שלא ניתן להימנע מהן, כגון תשלום לרופא מומחה שיסייע לבנות את התיק, אך לא הרבה מעבר לכך, ופה אנו מבקשים להסביר. התשלום הגדול ביותר מופנה לעורך דין, ולרוב כאשר מדובר בעורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית, שכר הטרחה שהוא גובה מוגדר כאחוז ידוע מראש מערך הזכייה, כאשר לרוב מדובר בין 20 ל-30 אחוזים. המשמעות היא כפולה, אם לא מנצחים בתיק לא משלמים שכר טרחה, ובמקביל עורך הדין לא ימהר להמליץ להגיש תביעה אם לא יחשוב שהסיכויים לנצח נחשבים גבוהים.

אודות תהליך הגשת התביעה

מעבר לנושא של העלויות, ישנו גם הנושא של התהליך עצמו, וגם הוא עשוי להרתיע רבים. פה נעצור לציין שכל עוד מתנהלים לצד עורך דין מנוסה בתחום, הוא ייבצע את סך השלבים הנחוצים ואף ביעילות יתרה, כך שאתם רק תידרשו לאסוף מסמכים רלוונטיים (גם בכך עו"ד יעניק סיוע), להעיד ולהגיע לבדיקה אצל רופא מומחה (שלב קריטי), אך לא הרבה מעבר לכך. כמו כן, נכון שהתהליך עשוי לקחת כמה חודשים טובים (בערך שנתיים), אך גם מאוד יכול להיות שתבחרו להגיע לידי פשרה, כלומר התהליך עשוי להתקצר באופן משמעותי.

שאלה של כלכליות

נציין שאם מתלבטים, קחו בחשבון שיש לשלם על איסוף מסמכים (סכום זניח), על חוות דעת רפואית (סביב 5 ל 20 אלף ש"ח) ויש לשלם אגרה עבור הגשת כתב תביעה (בין 800 ל 1,800 ש"ח). עוד נוסיף שהתשלום לעו"ד אינו יוצא מהכיס הפרטי ואם מנצחים, יש סיכוי טוב שהוצאות המשפט יופנו לצד שהפסיד. שורה תחתונה? ייעוץ מקצועי חיוני, הפיצוי עשוי להיות משמעותי ובסה"כ ההוצאות נחשבות זניחות. בהצלחה!

נגישות