מעודדים פעילות חברתית וערבות הדדית: הכירו את מרכז גרנות

חברה בריאה היא חברה שבה קיימת ערבות הדדית בין כל הפרטים שלה. כך נוצר איזון – לפעמים קבוצות מסוימות מחפות על אחרות, ולפעמים ההיפך. כדי לקדם תחום זה במדינת ישראל קיימות מספר עמותות, ביניהן עמותת מרכז גרנות שפועלת למען שינוי חברתי ויצירת סובלנות ואחריות חברתית. חברי העמותה מאמינים שבאמצעות פעילות חברתית ניתן לייצר ערבות הדדית. האם כך הדבר? בחנו זאת ועוד במאמר שלפניכם.

מהי ערבות הדדית ואיזה סוגים של פעילויות חברתיות יש?

פעילות חברתית ומעורבות הדדית בחברה קשורות אחת בשנייה בקשר הדוק, ולשתיהן יש תפקיד חיוני ביותר בקידום קהילה חזקה ומגובשת. פעילות חברתית מתייחסת לכל פעילות או אירוע המפגיש בין אנשים, כגון מפגשים קהילתיים, אירועי ספורט, פסטיבלי תרבות, כנסים וכדומה.

מעורבות הדדית היא מושג יותר מורכב, שטומן בתוכו את כל תחום האחריות המשותפת שיש ליחידים ולקבוצות זה כלפי זה. זה כולל גם את מחויבותם לעבוד יחד, להשיג מטרות משותפות, לדאוג אחד לצרכים של השני ולקדם את החלשים באוכלוסייה.

 

 

מה בין פעילות חברתית לערבות הדדית?

כאשר אנשים עוסקים בפעילות חברתית כזו או אחרת, יש להם הזדמנות להיפגש ולתקשר עם אנשים אחרים, מרקעים שונים, נקודות מבט מגוונות ותפיסות עולם חדשות. זה יכול לעזור לקדם הבנה הדדית ואמפתיה בין האנשים, מה שיכול לטפח את תחושת האחריות המשותפת אחד כלפי השני. על ידי השתתפות בפעילויות חברתיות, גברים ונשים, ילדים ומבוגרים כאחד- יכולים לפתח תחושת שייכות ולחזק את הקשר האנושי שביניהם, מה שיכול לייצר קהילה חזקה, מגובשת ואוהבת יותר. זוהי דרך לייצר מעורבות חברתית ברמה גבוהה ובצורה יעילה.

באופן דומה, גם מעורבות הדדית בחברה יכולה לקדם פעילות חברתית, וזאת על ידי עידוד אנשים לעבוד יחדיו במשימות שונות. כאשר אנשים הם בעלי מעורבות הדדית, קיים סיכוי גבוה שיותר שהם ישתפו פעולה ביניהם. כך הם יכולים לייצר פעילויות חברתיות ואירועים שונים שיקדמו נושאים שחשובים לכל הצדדים.

לדוגמה, ארגונים הפועלים לקידום מעורבות הדדית, כמו עמותת מרכז גרנות, עשויים לארגן אירועים לגיוס תרומות לצדקה או ימי התנדבויות מאורגנות לבני נוער. על ידי השתתפות באירועים מהסוג הזה, אנשים יכולים לא רק להצליח לתרום למטרות חברתיות חשובות, אלא גם לקבל את ההזדמנות להתחבר לאחרים שחולקים את הערכים והאינטרסים שלהם. כך נוצרת קהילה חזקה יותר, שתמשיך לקדם פעילות חברתית.

השפעה של פעילות חברתית על בריאות הנפש

השתתפות בפעילויות חברתיות מאורגנות יכולות לא רק לעזור לאחרים ולמעורבות ההדדית, אלא גם לעזור להפחית את תחושת הבדידות ולקדם תחושות של שייכות ומוטיבציה. זאת הבינו בעמותת מרכז גרנות. מדובר בדבר עם ערך עצום עבור הבריאות הנפשית והחוסן הקהילתי. פעילות חברתית יכולה להפוך אנשים למאושרים יותר מאחר והם מרגישים שהם יכולים לתרום וגם בגלל שהם יכולים לשתף אחרים בחוויה שלהם.

לסיכום,

עמותת מרכז גרנות הוקמה לפני כמה שנים כדי לקדם ערבות הדדית באמצעות פעילות חברתית ותוכניות נוספות. העמותה פועלת במגוון אפיקים, ביניהם ארגון ימי התנדבות מרוכזים, הכשרת מטפלים בקהילה, קיום סדנאות ועזרה נקודתית לאנשים שנמצאים במצבים קשים. העמותה שמה לעצמה לקדם את ערכי הסובלנות והאמפתיה ולייצר תחושת מעורבות בין אנשים שונים ברחבי הארץ. ברגע שתהיה תחושת אחריות הדדית גבוהה יותר בין האזרחים, הצרכים של כולם ייענו בדרך טובה יותר וזה יהיה לרווחת כולם. באמצעות עבודתם של מתנדבים משכבות האוכלוסייה השונות העמותה ממשיכה לפעול ולהפיץ את ערכיה בקרב האוכלוסייה.

נגישות