הילד שלכם סובל משיתוק מוחין? כל מה שאתם צריכים לדעת

ככל הנראה נכנסתם לכתבה זו משום שהילד שלכם אובחן כסובל משיתוק מוחין. חווית האבחון עלולה להיות קשה מאוד – האבחון מכריח אותנו להודות במגבלות של הילד, ולהבין שהילד המקסים שלכם פשוט שונה. אחרי שלב האבחון, עליכם להבין מה הן ההשלכות של האבחון – איך מטפלים בצרכים המיוחדים שלו, האם יש חשיבות לזמן בו מתחילים בטיפול? מה הן ההשלכות הכלכליות של המחלה? האם המדינה תומכת מבחינה כלכלית במטרה שהילד שלכם יקבל את הטיפול אליו הוא זקוק? אנחנו כאן כדי לעזור לכם לעשות סדר לקראת השינויים שצפויים להתרחש.

טיפול מוקדם יכול לשפר את המצב

קודם כל חשוב לדעת כי שיתוק מוחין הוא מוגבלות הנגרמת מפגיעה במוח ולכן כדאי לנסות להתחיל בטיפול נרחב עם הילד שלכם בשלב המוקדם ביותר האפשרי. במטרה שילדכם יגיע לרמת תפקוד גבוהה, ולמימוש הפוטנציאל הטמון בו, מומלץ לעבוד בשיתוף פעולה עם אנשי מקצוע שמתמחים בטיפול מוקדם. גם לאחר כניסה לשגרה, והתקדמות בחיים, תמיד לשמור על קשר עם צוות הטיפול המוקדם במטרה לבדוק את מצבו הבריאותי של הילד.

צוות הטיפול המוקדם יכול לכלול אנשי צוות מתחומים שונים – החל מרופא ילדים, פיזיותרפיסט, קלינאי תקשורת ומרפאים בעיסוק וכלה באנשי חינוך מיוחד. המטרה היא לתת לילדכם טיפול מקיף בכל התחומים, כך שהסימפטומים הפיזיים והמנטליים שלו יטופלו, ותסמיניו ישתפרו.

 

הזכויות שלכם כהורים לילד עם שיתוק מוחין

העבודה עם ילד עם שיתוק מוחין יכולה להיות אינטנסיבית ודורשת גם בפאן הרגשי, בעבודה איתו על התסמינים, וגם בחינה כלכלית – עבודה עם אנשי צוות רבים יכולה להפוך לעול כספי משמעותי. המדינה מבינה את זה, ומנסה לתמוך.

עזרה בבית הספר

המדינה תומכת בלימודים של ילדים עם שיתוק מוחין בכמה דרכים. הראשונה היא ההתניידות – ילדים עם שיתוק מוחין זכאים להסעה עם מלווה לבית הספר. יתר על כן, כלל הילדים שסובלים משיתוק מוחין (שבתוכנית שילוב בחינוך רגיל, והן אלו שלומדים במסגרת חינוך מיוחד) זכאים להתאמות בבחינת הבגרות.

בנוסף על אלו, ילדים שלומדים בתוכנית שילוב במערכת החינוך הרגילה זכאים לליווי של סייעת במסגרת הלימודית. זאת במטרה לעזור לילד להשתלב ולהצליח בלימודיו במסגרת החינוכית בה הוא לומד.

תמיכה כלכלית מטעם המדינה

בהתאם לרמתו התפקודית של ילדכם, תקבלו סיוע כלכלי בשם 'גמלת ילד נכה'. רמתו התפקודית תקבע לאחר מספר בדיקות שיערכו במרפאות שמתמחות בשיתוק מוחין ובמכונים להתפתחות הילד. בבדיקות אלו תיבדק יכולת התפקוד המוטורית של הילד, ורמת התמיכה לה הוא זקוק במטרה לתפקד.

כאמור, כמות הסיוע הכלכלי תלויה ברמת התפקוד של הילד, וברמת התלות שלו בעזרה חיצונית. במטרה להבין את גודל התמיכה, ולקבל פרטים נוספים, אנו ממליצים לכם לפנות לאתר ביטוח לאומי

האבחון משפיע לא רק על הילד, אלא על כל הסביבה שלו

חשוב מאוד לשים את המוקד על הילד המאובחן, לטפל ולתמוך בו. עם זאת הוא לא היחיד שמושפע מהאבחון – גם אתם כהורים, וגם האחים שלו מושפעים מאוד מהאבחון, וחשוב לשים גם את זה על המוקד. ההתמודדות עם שיתוק מוחין עלולה להביא לאתגרים ולאמוציות רבים.

אנו ממליצים לכם מכל הלב – צרו לכם רשת תמיכה של חברים, בני משפחה ואנשי מקצוע. תנו לעצמכם את המקום להתייעץ ולפרוק את הקשיים. תשמרו על עצמכם מבחינה פיזית ונפשית – זה לא בזבוז זמן, זוהי השקעה, משום שאלו יעניקו לכם את הכוח להתמודד עם הכל בצורה טובה יותר.

סיכום

ההתמודדות עם שיתוק מוחין עלולה להיות מפחידה ומאתגרת מאוד. אנו ממליצים לכם לקחת את כל העזרה שמציעים לכם – גם החברים והמשפחה, וגם המדינה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות