ניקוי חלל הפה וניקוי השיניים בפרט, הוא תחום שבו ישנו היקף מוצרים גדול למדי. כמו כן, מתבצע בו מחקר ופיתוח מתמשך, עם אינספור חידושים, המצאות ורעיונות מעניינים. אחד החידושים הבולטים שנראו בשנים האחרונות, הן מברשות השיניים החשמליות. כיצד הן פועלות? מהם היתרונות בשימוש במברשת כזו? ומה עוד כדאי לכם לדעת על כך?
במבט כללי
מברשת שיניים חשמלית, היא מברשת אשר עושה חלק מעבודת הצחצוח בעצמה, באופן חשמלי. הכוונה בפועל לתנועת ראש הצחצוח, כאשר את המכשיר כולו מניעים בחלל הפה באופן ידני. לעתים, תמצאו כי רופאי שיניים ממליצים על שימוש במברשת שיניים חשמלית ולעתים תשמעו על כך המלצות ממי שניסו זאת. בכל מקרה, מדובר במוצר מיוחד, אשר תכירו ממש רק אם תנסו אותו בעצמכם. מברשות אלה, מותאמות לאופן העבודה האופייני עם מברשות שיניים, כולל עמידות בפני חדירת מים לתוך המנגנון החשמלי.
מדוע כדאי להשתמש במברשות שיניים חשמליות?
למברשות השיניים החשמליות, כמה יתרונות חשובים:
יסודיות – הפעילות האוטומטית והמהירה של מברשות אלה, מביאה לניקוי יסודי יותר מאשר במברשת ידנית.
יותר זמן צחצוח – קלות הצחצוח באמצעות המברשת החשמלית, מעודדת שימוש בה למשך יותר זמן.
חסכון בזמן – במקביל, מי שמעוניין דווקא לצמצם את זמן הצחצוח, יכול לעשות זאת תודות למהירות המברשת החשמלית.
עידוד ילדים לצחצח – ילדים באופן מיוחד, חשוב לעודד לצחצח ולצחצח מספיק זמן וביסודיות. שימוש במברשת שיניים חשמלית, עשוי להבטיח זאת.
מניעת נזקים – מעבר לנזקים הרגילים שמברשת שיניים מונעת, יש במברשות החשמליות לעתים חיישן לחץ, לזיהוי הפעלת לחץ יתר בעת הצחצוח והתרעה על כך.
אילו תכונות מעניינות ניתן למצוא בהן?
במברשות החשמליות מתבטאים בין השאר ההיבטים הבאים:
כיוון תנועה – הפעולה הייחודית של מברשות חשמליות, מבוססת על הנעת ראש הצחצוח באופנים שונים. לרוב, מדובר על אחד משניים: או שהוא זז למעלה ולמטה (רטט) או שהוא יזוז באופן סיבובי.
מהירות תנועה – מהירות התנועה של המנגנון החשמלי, גבוהה משמעותית ממהירות צחצוח ידני.
טיימר – להתראה לגבי משך הצחצוח.
מקור אנרגיה – סוללות שכלולות במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה יכולת טעינה חוזרת ובאחרים גם יכולת טעינה אלחוטית. טיפ: שימו לב, שיש דגמים בעלי אפשרות טעינה באמצעות חיבור מסוג USB לטעינה נוחה יותר.
ניהול – באמצעות צג שמראה את מצב המכשיר, נוריות חיווי ואף אפליקציה.
טיפים לבחירת מברשת
בבחירה, מומלץ לשים לב גם ל:
גודל – גודל המברשת החשמלית משמעותי לבחירת מברשת עבור ילד או מבוגר. לאור עלות המברשת, שאיננה זניחה, כדאי לקחת בחשבון שילדים גדלים ולכן מברשת עבורם תהיה בשימוש לזמן קצר יותר.
מידת קשיחות הסיבים – דבר שרצוי להתאים באופן אישי, למי שישתמש במברשת. הקשיחות משפיעה על פעולת הצחצוח ועל הלחץ שמופעל על השן וגם על החניכיים.
משך פעולת הסוללה – משך הזמן שהסוללה תחזיק בכל טעינה. למרות שמכשירים אלה עובדים די מהר, זהו בכל זאת פרמטר משמעותי.
עוצמת הרעש – מברשות אלה מפיקות רעש מסוים, אם כי לא גבוה מאוד. אפשר לקחת גם אותו בחשבון.
עלויות – אל תצפו למחירים שמזכירים מחירי מברשת שיניים רגילה. זאת, מאחר שמדובר בסופו של דבר, מבחינה טכנית, במוצר מסוג שונה מאוד! כללית, ניתן למצוא מברשות כאלה במחיר נמוך ממאה ש"ח ואפילו עד לסדר גודל של 500 ש"ח.
לסיכום
המברשת החשמלית עצמה היא כבר לא חידוש, אבל רבים עדיין לא ניסו זאת. אז כדאי לנסות!