בוחרים בחיים: הכירו את עמותת עזר מציון

אנשים צריכים להתמודד עם מגוון מורכבויות בחיי היומיום שלהם, אך אנשים חולים ומשפחותיהם צריכים להתמודד עם הרבה יותר. הם צריכים לקבוע ולעבור טיפולים, להתמודד מול גופים שונים לצורך טיפול בבירוקרטיה, וכמובן גם הכאבים הפיזיים והנפשיים הם עניין לא פשוט. כדי להקל על אנשים אלה קמו עמותות שונות, ביניהן עמותת עזר מציון. אז מה עמותה זו עושה ומה ההיסטוריה שמאחוריה?

מהי עמותת עזר מציון?

עמותת עזר מציון היא אחת מהעמותות הגדולות ביותר בארץ שפועלות בתחומי התמיכה הרפואית על סוגיה. העמותה מתמקדת במתן סיוע עבור אנשים שמתמודדים עם מחלות כאלה ואחרות, למשפחות שלהם, לאנשים מבוגרים ועוד. וזאת בכדי לעזור להם בעבודה מול גופים בירוקרטיים, מול בתי החולים, מול קשיי היומיום וכדומה. העמותה באמת מאמינה ביכולת שלנו לעזור לזולתנו מתוך אהבה ואמפתיה והם עוזרים לאנשים חולים לבחור בחיים- ולצאת מנצחים.

איך העמותה הוקמה?

חנניה צ׳ולק, מקים העמותה, ניסה לעזור לחמו בהתמודדות עם המחלה שלו בבתי החולים השונים. בעת שעשה זאת צ׳ולק הבחין בקשיים השונים הנערמים על אנשים חולים והמשפחות שלהם, והחליט שהוא צריך לעשות משהו בנוגע לזה כדי שאזרחים טובים בעתיד לא יצטרכו לעבור את כל הקשיים הללו. כך התחיל הרעיון להקים עמותה שתסייע לחולים וקשישים ותתמוך בהם.

בעקבות כך, בשנת 1979 הוקמה העמותה. בהתחלה הפעילות הייתה מצומצמת ומשפחתית, והם בישלו ארוחות לקשישים והסיעו אותם עם טנדר מיוחד לטיפולים בבתי החולים השונים. אך בהמשך הפעילות התרחבה, וכיום עשרות אלפי ארוחות נשלחות כל חודש לאנשים הזקוקים לכך, יש מערך הסעות שלם ושלל תוכניות שונות כדי להקל על החולים ומשפחותיהם.

 

 

איזה שירותים מעניקה עמותת עזר מציון?

לעמותה יש מערך שירותים נרחב שמתפרס על פני שלל תחומים וזאת בכדי להעניק לאנשים את העזרה המקיפה ביותר. כל השירותים ניתנים על ידי מתנדבים ואנשי מקצוע שבוחרים לעסוק בזה ולתת מעצמם למען אחרים.

אחת המחלקות היא מחלקת מתן ייעוץ והכוונה רפואיים. המחלקה עוזרת לאנשים למצוא את הרופאים והמכונים הנכונים באזור שלהם, לעזור להם להבין למי הם צריכים לפנות במצבים השונים וכדומה. הייעוץ ניתן באופן טלפוני או במצבים מורכבים יותר באופן אישי.

מחלקה נוספת היא השאלת ציוד רפואי ושיקומי. אנשים חולים רבים נזקקים לציוד רפואי בביתם, לדוגמה כיסאות גלגלים, מוצרי ספיגה ועוד. ציוד זה הוא לרוב יקר ולא כולם יכולים לעמוד בקנייתו או השכרתו, על כן העמותה משאילה ציוד זה או עוזרת להם לקבל תרומות שלו.

עוד מחלקה משמעותית בעמותה היא מחלקת ההסעות. המחלקה מסייעת לחולים להגיע לטיפולים שלהם ולהתנייד למקומות חשובים כאשר הם לא יכולים לעשות זאת בעצמם. מערך ההסעות עוזר גם לשנע ציוד רפואי ממקום למקום, לדוגמה חולה שזקוק למיטה חדשה אך לא יכול להוביל אותה לביתו.

מעבר לכך, מופעלים מועדונים ומרכזים שונים בארץ, מערך אספקת מזון, ייעוץ משפטי, אספקת דם ועוד. העמותה מעניקה עזרה גם במקרים ספציפיים בהתאם לצרכים השונים.

כמה מחלקות ומתנדבים ישנם?

כיום בעמותה יש 14 מחלקות שונות, כ-60 מוקדי פעילות שנמצאים בכל רחבי הארץ, ובהם כ-30 אלף מתנדבים ומתנדבות. כל מחלקה מתמקדת בתחום אחר ומכשירה את המתנדבים השונים.

לסיכום – הצרפו לעמותת עזר לציון במסע החשוב שלה

קראתם על הפעילות הענפה של העמותה ואתם רוצים לעזור גם כן? אתם יכולים לבחור להצטרף כמתנדבים לאחת מהמחלקות ולעזור באופן אישי על פי יכולתכם, או לבחור לתרום סכום כסף לעמותה באופן קבוע או כסכום חד פעמי.

נגישות