אחוזי נכות לפגיעה עצבית – הזכויות והתביעות האפשריות

אחוזי נכות לפגיעה עצבית הם דבר שכיח ביותר אבל האם אתם יודעים כיצד משיגים אותם? ואילו הטבות הם מספקים? בואו נדבר על פגיעות עצביות בכלל ועל המהלך המשפטי בפרט. לאחר שנים של ניסיון בעריכת דין מטעם מה שמגיע, יש לנו את כל התשובות על איך מקבלים אחוזי נכות לפגיעה עצבית ומה הזכויות שאתם יכולים לדרוש.

סוגי פגיעות עצביות ותסמיניהן

ראשית, לפני שנגיע להיבט המשפטי, יש להבין את הסוגייה. ישנן חמש רמות של פגיעה עצבית, המסווגות לפי חומרת הפגיעה. הרמה הראשונה היא הקלה ביותר, כאשר יש פגיעה מינימלית בתפקוד העצב. ככל שהרמה עולה, כך חומרת הפגיעה והשפעתה על תפקוד העצב גדלה. ברמה החמישית והגבוהה ביותר, ישנו נתק מלא בעצב שנפגע, הגורם לשיתוק מוחלט של האזור.

התסמינים האופייניים לפגיעה עצבית תלויים בעצב שנפגע ובחומרת הפגיעה. הם יכולים לכלול חוסר תחושה או תחושה מעורפלת באזור הפגוע, חולשת שרירים, שיתוק חלקי או מלא, כאבים עזים (לעיתים מתוארים כצורבים או חשמליים), רגישות יתר, בעיות בשליטה על סוגרים ועוד. בחלק מהמקרים יכולים להופיע גם תסמינים אוטונומיים כמו הפרעה בזיעה או בטמפרטורת העור.

פגיעה עצבית יכולה להיגרם ממגוון רחב של סיבות. בין הגורמים הנפוצים ניתן למנות:

  • טראומה או פציעה ישירה לעצב – חתך, מעיכה או קרע.
  • מחלות – סוכרת או מחלות אוטואימוניות.
  • גידולים – הלוחצים על עצב.
  • הרעלות – שמשפיעות על עצבים.
  • חוסרים תזונתיים מסוימים – שפוגעים בעצבים.
  • תופעת לוואי – של ניתוח או של טיפול תרופתי.

תביעה בגין פגיעה עצבית מול הביטוח הלאומי

על מנת לקבל הכרה בפגיעה הגופנית ואחוזי נכות לפגיעה עצבית מהביטוח הלאומי, יש לעבור בדיקה ע"י ועדה רפואית מומחית. הוועדה בודקת את הממצאים הרפואיים, את מידת הפגיעה בתפקוד העצב ואת ההשפעה על תפקודו היומיומי של הנפגע. על פי המסקנות שלה, נקבעים אחוזי הנכות הרפואית הקובעים את הזכאות לקצבאות ולהטבות שונות.

בתקנות הביטוח הלאומי קיימות הוראות מיוחדות הנוגעות לקביעת אחוזי נכות לפגיעה עצבית. למשל, יש התייחסות ספציפית לליקויים נוירולוגיים פריפריים כמו פגיעה בעצבי היד או הרגל. בנוסף, ההוראות מגדירות את משך הזמן המינימלי בו צריכה להתקיים הפגיעה העצבית על מנת שתוכר כנכות.

בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו ע"י הוועדה הרפואית, יכול הנפגע להיות זכאי לקצבת נכות כללית מהביטוח הלאומי. הקצבה נועדה לפצות על אובדן כושר ההשתכרות ולסייע בהוצאות הנובעות מהנכות. כמו כן, במקרים מסוימים ניתן לקבל שירותים מיוחדים כמו הספקת מכשירי עזר וסיוע ברכישת רכב נכה. נפגעים עם נכות בשיעור של 90% ומעלה עשויים להיות זכאים להטבות מס משמעותיות. בין ההטבות: פטור ממס הכנסה על הקצבה, נקודות זיכוי במס הכנסה, הנחה בארנונה, הנחה במס רכישה ועוד. חשוב להיעזר בייעוץ מקצועי כדי למצות את ההטבות המגיעות. פנו אלינו עוד היום אל פורטל מה שמגיע כדי שנבחן את המצב שלכם ונייעץ לכם כיצד לפעול. יותר מנשמח לסייע לכם למצות את הזכויות המגיעות לכם.

 

אחוזי נכות לפגיעה עצבית

 

מה שמגיע: "אחוזי נכות לפגיעה עצבית נוגעים לכל איבר בגוף אבל הפגיעה ביד היא הנפוצה ביותר"

פגיעות עצביות ביד הן מהפגיעות השכיחות והמוכרות ביותר. פגיעה בעצבי היד כמו העצב המדיאני (הגורמת לתסמונת התעלה הקרפלית) או העצב האולנרי, יכולה לגרום לנכות תפקודית משמעותית ולפגוע בכושר העבודה. אחוזי נכות לפגיעה עצבית ביד נקבעים בהתאם לחומרת הפגיעה ולהיקף התפשטותה. נכות בשיעור של 20% ומעלה עשויה לזכות בקצבת נכות כללית מהביטוח הלאומי.

הינה כמה מהסיבות הנפוצות לפגיעה עצבית ביד:

  • תאונת עבודה או ממחלת מקצוע: במקרים אלו, קצבת הנכות משולמת מענף נפגעי עבודה ומחושבת באופן שונה מקצבה רגילה. חשוב להוכיח את הקשר הסיבתי בין העבודה לפגיעה העצבית, ולעיתים נדרשת חוות דעת מומחה רפואי מתאים. לרוב, אם הפגיעה ביד היא כתוצאה מתאונת עבודה או מחלת מקצוע, יכול הנפגע להיות זכאי לקבל הכרה מהביטוח לאומי ואף אחוזי נכות לפגיעה עצבית.
  • רשלנות או עוולה אזרחית: למשל, רשלנות רפואית בביצוע ניתוח או תאונה שהתרחשה עקב רשלנות המעסיק בתחזוקת מכונות וציוד. במקרים אלו, ניתן להגיש תביעת פיצויים בגין נזק גוף כנגד הגורם האחראי. תביעות נזיקין מאפשרות לתבוע פיצוי על כלל הנזקים שנגרמו, ולרוב מובילות לפיצוי גבוה משמעותית מזה שנותן הביטוח הלאומי. פנו אלינו אל מה שמגיע לקבלת ייצוג משפטי מקצועי מול הגוף או הגורם הפוגע שעליו מוטלת האחריות לפצות אתכם.
  • תאונות דרכים: במקרים אלו, הנפגע יכול להגיש תביעה מול חברת הביטוח של הרכב האחראי לתאונה או מול קרנית (הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים). יש להביא בחשבון שחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע מגבלות על סכומי הפיצוי בגין נזק שאינו ממוני (כאב וסבל).

עוד מילה על חשיבות ליווי עו"ד מקצועי

הדרך למימוש הזכויות בגין פגיעה עצבית אינה פשוטה ודורשת ידע והבנה של ההליכים השונים מול הגופים הרלוונטיים. לכן, מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום מוקדם ככל האפשר. עורך הדין ילווה את התהליך, יסייע בהכנת חוות הדעת הרפואיות, בהגשת התביעות ובמיצוי מלוא הזכויות. ליווי משפטי מקצועי יכול למנוע טעויות שעשויות לעלות בזכויות ובפיצוי הכספי. עורך הדין יוכל גם לחתור לאחוזי נכות לפגיעה עצבית גבוהים ככל האפשר כדי שתוכלו לקבלת את מלוא ההטבות המגיעות לכם. באמצעות ניסוחים משפטיים קולחים ומשכנעים, הסיכויים שלכם מול גופי ממשלה ותאגידים, עשויים להיות גבוהים בהרבה.

כדי לתבוע את הזכויות המגיעות בגין פגיעה עצבית, יש להיעזר בעורך דין הבקיא בתחום. עורך הדין ידאג לאסוף את כל המסמכים הרפואיים הדרושים, לרבות בדיקות הדמיה, אבחנות של רופאים מומחים וכד'. לאחר מכן תוגש התביעה לגוף המתאים, בין אם מדובר בביטוח לאומי, בחברת ביטוח או בגורם אחר. עורך הדין ינהל את ההליך מול הגוף המשלם, עד לקבלת מלוא הפיצוי המגיע לפי חוק בזמן שאתם תוכלו להחלים מהפציעה הקשה.

לסיכום

אחוזי נכות לפגיעה עצבית הם אמצעי חשוב שהמדינה מעניקה למי שזקוק לה. אחוזי הנכות הללו, יחד עם ההטבות הנילוות להם, עשויים לעזור למי שלא מצליח להתפרנס בגלל הפציעה ולשקם את עצמו. פנו אלינו עוד היום אל מה שמגיע כדי שנוכל לעזור גם לכם להחזיר את השליטה לחייכם ולנצל את יכולות המערכת לטובתכם.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות